SHARE

Anul acesta se poate spune că în sfârşit începe să arate ca un oraş modern. Cel puţin centrul ei, mai exact zona Parcului Tineretului, unde am fost ieri, un în care abia mai găseşti loc pe bancă, din cauza aglomeraţiei.

Asta e ok, bineînţeles, deşi dacă este să fiu cârcotaş, parcul mai are nevoie de bănci, mai ales la umbră, nu la soare. Şi apropo de parcuri, în Hunedoara trebuie înfiinţate şi alte astfel de locuri. Dacă ar fi după mine, aş transforma zona fostului patinoar din stadionul Corvinul într-un parc imens. Deci, domnu’ candidat V.Arion, dacă veţi ajunge primar, vă rog să lăsaţi baltă proiectul de campanie cu “să le redăm hunedorenilor patinoarul”, faceţi mai bine un parc acolo, e mai ieftin şi mai util. Un parc sportiv, aşa cum există în Timişoara de exemplu, cu bănci, copaci şi un teren de taptan pentru fotbal şi tenis, toate într-o zonă centrală. Ar fi modern.

În afara parcului, care are cele mai mari merite pentru “cosmetizarea” din ultimele luni a centrului Hunedoarei, schimbarea imaginii mohorâte a oraşului vine de la bulevardele intrate în şantier, care sunt sigur că vor arăta bestial, mai ales trotuarele cu pavaje. Încă nu am înţeles de ce au fost cinutiţi copacii de pe marginea Bulevardului Dacia. Am încercat să îmi imaginez nişte răspunsuri: 1.Din cauza stolurilor de ciori care ar fi făcut prăpăd pe maşinile parcate sub castani; 2. Pentru ca strada să fie mai bine luminată , altfel, frunzele castanilor ar fi oprit mare parte din lumină. 3. Au angajat un nou arhitect peisagistic la Primăria Hunedoarei, un tip excentric şi dornic de afirmare. 4. Cineva s-a gândit că astfel copacii se vor regenera. 5. Poate or fi fost prea bătrâni castanii şi exista riscul să pice pe trecători. 6. Nu ştiu, I give UP![nggallery id=50]

În ce priveşte trotoarele de pe marginea bulevardului, am auzit vorbindu-se că ar fi acum prea strâmte, că nu mai încape lumea pe ele, din cauza construirii parcărilor. Spune cineva glumind, că primarul Ovidiu Hada vrea să circulăm pe trotoarele nou pavate numai în grupuri de câte trei, cât încăpem. Recunosc, gluma mi-a plăcut, dar serios, pavajele arată bine, iar parcările sunt ok, utilitatea lor se va vedea probabil în câţiva ani, când nu vor mai fi locuri unde să îţi laşi maşina în Hunedoara.

Related Posts:

nu e pentru campanie electorala, acest proiect de modernizare retea stradala a fost propus inca din 2009, aprobat in 2010 si intarziat din diferite motive, bineinteles ca probabil si hada a incercat sa impinga asfaltarile mai inspre alegeri dar proiectul e facut demult, nu e neaparat pentru campanie electorala, si probabil ca hada a gresit ca a inceput asa tarziu, nu cred ca o sa termine pana la alegeri asfaltarea tuturor celor 9 strazi prevazute in proiect,.. oricum o sa arate bine la sfarsit.

Frumos articol insfarsit un articol de bun simt.. in care se spune adevarul.felicitari,dupa mine scoteam toti castani si puneam alti copaci mai frumosi.. care sa nu afecteze masinile si sa nu faca atata mizerie…

merci pentru aprecieri, desi nu sunt de acord cu ele. Castanii in niciun caz nu i-as taia. Sunt o parte din farmecul Hunedoarei, nu cred ca avem de ce sa ne plangem de ei.

Alexis.. citeste intereseazate de acest proiect de 10 milioane de euro in care se vor asfalta 9 bulevarde principlae din orash..se vor face parcari noi,trotuarele toate din oras vor fi pavate.adica doar alea de la 9 bulevarde.. se vor pune semne de circulatie noi stati de autobuz pista de biciclisti etc..

deci macar daca s-ar continua la bun sfarsit ceea ce sa inceput si degeaba sa stiti fac locuri de parcare odata ce nu face si asflatu si e varza….ar trebuii renovat si asfaltu nu doar locuri de parcare si gata…e ca si cum ai arunca o bucata de carne sau de paine la un caine de pe strada si el o inghite si zice ms nu e asa mai trebuie si miscat nu doar atata pt campaniile electorale si gata….sa se faca si asfaltu si restu ce mai trb si dupaia o sa fie ceva calumea pana at….maai avem de mancat ceva paini si mai ales sa se faca gaurile de canal care apar in asflat degeaba si ar putea fi acoperite frumos la nivelul asfaltului….si mai multe ar trebuii sa vedeti si asta nu doar ca face niste amarate de parcari si cateva trotuare….si borduri si dupaia o ia de la inceput asa cum a fost sa se apuce sa faca ceva calumea nu numa de mantuiala macar odata in 10 ani sa se mai faca si ceva la noi.

Poate iti faci timp si citesti pancarda cu proiectul de la Union si ai sa lasi commentarii la subiect.Nu e logic sa se asfalteze la final cand nu mai sunt utilaje?

Hunedoara este un oras verde,chiar foarte verde.Daca aveti ocazia sa ajungeti intr-un turn pe Trandafirilor in micro 7 la etajul 10,arata asa de frumos incat crezi ca blocuurile sunt intr-o padure.
Si ca un pont eco,pentru cei care iubesc copacii,daca duci un telefon vechi,sau accesoriu de telefon la Cosmote sau Germanos,planteaza un pom.

da si eu ma bucur. Ideea e ca se face ceva in sfarsit! Sunt si lucruri de comentat, dar daca intrebi pe un strain care ajunge in HD despre toate acestea sunt sigur ca o sa ii placa. Noi suntem mai carcotasi. Si eu aveam unele lucruri de comentat, dar am zis sa ma abtin pentru ca pana la urma schimbarea e ok.

Arată foarte frumos. Chiar mă bucur că se mişcă ceva şi la noi în oraş! Sunt unele minusuri care cam fac de râs toată lucrarea… în zona unde ai făcut poza nr. 4 e un loc de parcare dublu care are un stâlp pe o parte şi nu o să poată fi folosit decât un loc, din cele două. Urât, foarte urât.

Mai e un loc de parcare după Incognito în spre vechiul Carrefour… e foarte strâmt şi nu cred că intră o maşină acolo, sincer!