SHARE

1. Hunedoara a intrat în clubul select al judeţelor cu autostradă. Are ea mai puţin de 20 de kilometri deocamdată, dar e ok şi aşa, merită să scriem despre asta, mie chiar mi-a plăcut să o fac, poate am şi exagerat cu subiectul autostrăzii, dar a fost pentru că mi s-a părut mai interesant pentru cititori decât, să zicem, declaraţiile unor politicieni. Autostrada Deva – Orăştie a fost una dintre temele de cu care ne-am hrănit.

2. La fel a fost şi “marea asfaltare” din Hunedoara. Nu ştiu de unde titlul ăsta, “marea asfaltare”, sună aiurea, dar uite că în Hunedoara proiectul s-a materializat. Cu o întârziere de câteva luni, dar ce mai contează, dacă acum circulăm pe drumuri bune. În curând vor fi tăiate şi panglicile marii asfaltări. Oare cine, oare cine: e şi aici o ironie a sorţii, nu la fel de ciudată ca în tragedia milionarului Alin Popa, dar ne putem întreba, trăgând cu ochiul, cui să îi alocăm meritul acestui proiect. Vechii administraţii locale din Hunedoara, noii administraţii, fostului primar, actualului primar… cine va fi omul care va tăia acele panglici tricolore, cine va ridica paharul, cine îşi va îneca amarul :)? Cine va primi bulina albă în Mesagerul la momentul oportun?

Un proiect pe fonduri UE de 25 de milioane de lei, poate mai mult – nu mai ştiu exact, un astfel de proiect realizat în Hunedoara înseamnă enorm pentru comunitate.

3. Restul e politică: una care şi-a făcut simţită prezenţa asupra presei locale mai ales  în iunie, pe când marea asfaltare atingea pragul de 12 la sută, autostrada nu se vedea încă la orizont, iar ne trimitea primele ameninţări. Au fost alegerile locale: un subiect tratat cu înverşunare la acea vreme în presa de Hunedoara, unul despre care am putea spune că a scos la suprafaţă ceea ce e mai rău din unii jurnalişti, deşi până la urmă trebuie să acceptăm că nimeni nu e perfect, că timpul le repară pe toate, că publicul are memorie scurtă, că e vorba de convingere, de prietenie sau de ură – sentimente înşelătoare etc., etc.

Despre alegeri am scris un pic pe şi mai puţin în zhd.ro. A fost oricum de ajuns :), ştiu că toată lumea se pricepe la politică şi la fotbal, dar fiecare cu limitele lui. În noaptea de duminică spre luni după vot a fost ok. Eram cu câţiva prieteni la o terasă din Hunedoara, am intrat apoi în bar că afară ploua şi era rece, şi am rămas până târziu la poveşti, cu ochii aţintiţi pe televizor, la o emisiune la HunedoaraTV unde erau prezentate live rezultatele alegerilor locale. Noi eram foarte atenţi cu… ale noastre, ca să nu zic relaxaţi, şi totuşi emisiunea, care era destul de dramatică, ne-a făcut să o luăm în serios. Adică, pff…,  s-a decis soarta Hunedoarei… ce subiect mai bun de discutat la un pahar de , în toiul nopţii!

A fost totuşi un meci strâns 🙂 ceva în genul Spania – Portugalia de la Euro, decis la loviturile de la 11 metri. A avut şi un pic de “Românii au talent” în el – mai ales concertul ăla marca Sandu Ciorbă în Micro 6 / Micro 7, care a fost punctul culminant al campaniei electorale, lovitura decisivă, asul din mânecă, un “this is how we do it”  în Hunedoara. M-a uimit de fapt lumea pestriţă venită la recitalul de muzică ţigănească, oamenii (votanţi sau nu) înghesuiţi pe stradă, toată atmosfera aia amuzantă şi ridicolă… 🙂 Cam asta am reţinut din alegerile locale din Hunedoara.

Related Posts: