SHARE

Îmi place ideea unei “străzi pietonale” în , chiar dacă va fi amenajată în locul celui mai aglomerat tronson de bulevard al municipiului, pe porţiunea dintre Casa de Cultură şi Parcul Copiilor.

În primul rând nu mă deranjează în niciun fel restricţiile de circulaţie în zonă, pentru că oraşul nu duce lipsă de parcări, astfel încât să ne plângem că străzile vor deveni aglomerate. Apoi, avem nevoie de o schimbare, care în afara ultimului an, când a fost extins un şi sunt asfaltate şi lărgite câteva bulevarde, nu a mai avut loc în Hunedoara din vremea comuniştilor. (Mai mult AICI!) . Problema ar fi cine se va ocupa de un aşa : arhitecţi, designeri, oameni cu viziune sau… “de-ai noştri, de la ţară”.

În prezent, Hunedoara mai degrabă te ţine în faţa televizorului, decât să îţi ofere motive să petreci timpul afară, în oraş. În oraşele mari, din Occident, bineînţeles, “tendinţele” sunt total opuse, presupun. Entertainment stradal :). Era fain dacă, să zicem, malul Cernei ar fi fost amenajat încât localnicii să îşi facă un obicei a ieşi la plimbare pe marginea lui. Cum ar arăta oare o faleză în centrul vechi al oraşului, care să îl transforme într-un loc plin de viaţă. Nu aşa cum e acum, pustiu, ocupat de acei oameni de bine şi căruţele lor minunate, care cotrobăie după fier, la poalele castelului atrăgător doar pentru străini.

Pentru proiecte de genul acesta avem nevoie de oameni cu idei şi de curaj. Cei mai mulţi sunt plecaţi de mult, dar poate unii, mai naivi, au rămas în zonă.

Related Posts: