SHARE

Ce ne facem cu liliecii de la Castelul Corvinilor? Există aşa ceva la castel şi nu orice fel de lilieci, sunt lilieci vampir, mai exact ca un fel de dinozauri pitici din Ţara Haţegului. Sunt vampiri, lilieci vampir, şi stau cuibăriţi sub întunecimea acoperişului pe jumătate prăbuşit, dacă e să exagerez un pic sau, mă rog, sub ţiglăria care va fi refăcută în curând.

Aşadar, îmi fac griji pentru ei :). Oare când vor avea loc reparaţiile or să zboare din podurile castelului? Or să plece într-un loc mai bun? O peşteră mai călduroasă, pe care să o umple de guano?

Se mai întorc apoi? Dacă renovezi o peşteră, liliecii din ea se mai întorc acolo? Who knows?

Şi pentru că sunt lilieci vampir înseamnă că sunt pe cale de dispariţie, presupun. Vampirii în general, dacă au existat, erau aproape tot timpul în pericol, mai ales ziua…

Pe de altă parte se poate spune că de-aia nu au avut loc reparaţii la acoperiş în ultimii 15 ani, din cauza liliecilor pitici / vampiri. Au fost oameni de bine care au avut în grijă castelul şi s-au gândit să nu deranjeze specia.

În fine, dacă doriţi să aflaţi cât costă întreţinerea Castelului Corvinilor (nu am reuşit să îmi imaginez ce ar fi făcut vreun stăpân al monumentului, din Evul Mediu la vederea facturilor) şi câţi bani a adus Hunedoarei în ultimele trei luni, articolul e AICI, pe zhd.ro!

Related Posts: