SHARE

zilele hunedoarei day 1 (44)O ţinem într-una în petreceri. Nu mă deranjează, dar vreau să ştiu ce sărbătorim de fapt la toate festivalurile astea gen Zilele Hunedoarei, Zilele Virşlilor, Zilele Tineretului, Zilele Berii şi alte zile şi nopţi cu indigestie de mititei.

Nu am nimic împotriva lor, însă parcă sunt prea multe. Şi apoi, cum să faci un întins pe zece zile, între 11 iulie şi 20 iulie, mai ales într-un oraş despre care nu cred că are de ce să petreacă. S-a deschis vreo fabrică în ? Nu cred. A câştigat Corvinul Cupa UEFA? Încă nu, că doar e desfiinţat! Ne-am îndeplinit planul cincinal în patru ani şi jumătate? Nope. Suntem la zi cu taxele comune, întreţinerea, ratele la bănci? Asta nu ştiu, probabil doar unii dintre noi.

Cu cât suntem mai necăjiţi, ca şi comunitate, cu atât petrecem mai mult. Ca ăia care când nu mai au ce pune pe masă dau muzica la maxim.

Hunedoara nu va fi niciodată reconstruită prin bâlciuri şi petreceri stradale. Dar ciudat lucru, “asta se cere”. Oamenii nu se gândesc deloc la viitorul lor, poate le e şi frică să o facă. Nu se gândesc unde vor fi peste cinci-zece ani, dacă nu fac nimic decât bâlci, festival, petrecere, hai cu maneaua etc.

Related Posts: