SHARE

Nu ştiu dacă să mă bucur sau să mă revolt, probabil că nu voi face nici una şi nici cealaltă, dar… here we go again!  mai bifează un festival. Al berii, de data asta. Le-am pierdut şirul, recunosc. Am impresia că suntem obişnuiţi ca atunci când nu avem ce face… să o dăm pe petreceri. Aşa e firea noastră. În loc să stăm degeaba, să ne plictisim, o punem de-un chef, de o ieşire, de o petrecere, un suc o bere, două beri etc. Iar ocaziile se ivesc la orice pas.

Mai ales în Hunedoara, unde festivalurile sunt la modă. Nu ştiu cât câştigă oraşul din organizarea lor. Dar cred că mai nimic. Trebuie să găsim şi alte moduri de a ne relaxa. Aşa, în general… noi, hunedorenii. Nu că am fi prea stresaţi. Până la urmă, ce să ne streseze: lipsa banilor, a unui viitor spre care să privim cu optimism, a locurilor de muncă, a curăţeniei din oraş. Le trecem cu vederea, pe terasă, la o bârfă cu prietenii.

La ediţia aceasta a festivalului berii, ediţia cu numărul… (ar trebui organizat un concurs să vedem cine mai ştie numărul lor!) am alocat un buget de  aproximativ 20 lei, pentru cele două-trei ieşiri: cafea, câteva cutii de bere, apă minerală şi cam atât.

Apropo, am trecut astăzi prin zona zero a oraşului, unde se aşteaptă bulucul de seară şi am observat o reclamă… tare. Deasupra unei tarabe cu aşa-zise obiecte de cult şi alte mărunţişuri, erau două anunţuri: ICOANE DE SUFLET, căci cum altfel pot fi cele vândute la festivalul berii şi, a doua, ţineţi-vă bine: PĂRINTELE ARSENIE BOCA, SFÂNTUL ARDEALULUI, TELEFON 0722-… nu m-aş mira să existe care chiar vor crede că dacă sună la numărul afişat în dreptul numelui părintelui Arsenie, o să îl poată contacta.

În fine, sunt curios să văd dacă organizarea unui astfel de festival va aduce venituri administraţiei locale. Ştiu, o să mi se spună că e vorba de distracţie, de simţit bine, lucruri “de suflet”, ca icoanele de pe tarabă. Dar eu, sincer, vreau ceva mai deosebit. M-am săturat de linghişpire (nici nu ştiu dacă e corect spus, linghişpire).

Related Posts:

mare dreptate ai! acelasi lucru l-am intrebat si eu pe site-ul domnuleprimar.ro insa nu stiu cand are de gand sa raspunda, actualul primar a oprit lucrarile de modernizare a strazilor Transilvaniei si Munteniei, lucrari incepute de fosta administratie inca din vara anului trecut, dar organizeaza lunar festivaluri si balciuri, concursuri pentru tigani etc,..
http://www.domnuleprimar.ro/63531-Lipsa-banilor-pentru-lucrari-investitii-Ati-raspuns-unele-sesizari.html

… iar referitor la locuri de munca raspunsul primarului a fost foarte vag, acesta de fapt nu spunea mai nimic in raspuns:
http://www.domnuleprimar.ro/63116-Investitii-Hunedoara-vrea-intreb-daca-exista-prezent-interes.html