SHARE

IMG_0242M-am hotărât cu cine o să votez sau, mai bine zis, cu cine nu o să votez, şi aştept duminica alegerilor interesat şi de modul cum va apărea judeţul Hunedoara pe harta României. Va fi roşu ori albastru?

De fiecare dată până acum, în ultimele două decenii şi jumătate, hunedorenii nu au putut fi scoşi din ale lor. Cei mai mulţi au votat cu Ion Iliescu sau urmaşii lui la prezidenţiale. Nu mă aştept ca lucrurile să se schimbe încă. În Hunedoara e destul de puternică starea de nostalgie după anii industriali ai zonei.

<

În Valea Jiului sentimentele sunt şi mai ascuţite. Valea Jiului e izolată, iar atmosfera de acolo e sufocantă. Aşa o văd eu. În vale situaţia mi se pare fără ieşire, dar parcă înadins oamenii de acolo, în majoritatea lor, s-au resemnat şi îşi votează soarta ca şi cum ar vrea să se termine cu zona aia cât mai repede. Statul român nu a făcut mai nimic pentru ei în ultimii 25 de ani, dar au rămas consecvenţi. Nu cred că în Valea Jiului lumea votează cu mari speranţe. Nici în Hunedoara nu e entuziasm pentru alegerile astea. Ar trebui totuşi să fie. Ar trebui, în general, în judeţ, ca după vot să putem stabili ce ne este mai apropiat, Gorjul şi Oltenia lui Ponta sau Sibiul şi Ardealul lui Iohannis. Unde e Hunedoara?

Related Posts: