SHARE

Cineva îmi spune că o să fie o nebunie de campanie electorală în Hunedoara, cu alegerile locale astea, de anul viitor… Campania a început de mult, dar pe măsură ce se apropie data votului, miştocăreala va creşte. Pe mine nu mă mai interesează: nu susţin pe nimeni, probabil nici nu o să merg la vot şi nici nu o să spun nimănui cu cine cred eu că e mai ok să voteze. În o mulţime de se raportează la alegerile locale ca şi cum ar avea ceva de câştigat din ele.

Am foarte multe lucruri personale care mă preocupă, încât am renunţat să mă gândesc cum soarta oraşului ar putea depinde de votul meu. Sunt curios totuşi de toate lucrurile ieşite din comun din jurul meu, iar alegerile astea fac parte din ele. Pentru că va fi show, aşa se zice. Însă e clar… nu prea îmi pasă de Hunedoara din punct de vedere politic.

Mă fascinează oraşul, cu istoria lui fabuloasă. Aş vorbi şi aş asculta ore întregi despre ea, dar pezentul Hunedoarei nu are niciun pic de strălucire. Hunedoara e modestă acum. Nu are personaje fabuloase, nu se construieşte nimic cu care generaţiile viitoare s-ar putea mândri, în Hunedoara nimeni nu scrie istorie…

Related Posts: