SHARE

Castelul Corvinilor a adus într-o situație destul de fericită. Cetatea medievală a Huniazilor e vizitată anual de peste 300.000 de turiști, tot mai mulți – datorită notorietății ei și a faptului că oamenii călătoresc mai ușor în zilele noastre.

Am scris sute de articole în ultimii ani despre Castel și o mulțime de articole au publicat și alți jurnaliști, însă niciodată nu am spus că, vai, ce am contribuit eu sau alți colegi din la promovarea lui. Dar… politicienii obișnuiesc să se bată cu cărămida în piept că datorită lor s-a deschis robinetul cu turiști la Castelul Corvinilor.

E treaba lor, dar sunt minciuni. I-am spus asta unuia, care crede că de prin 2013 ne-a umplut castelul de turiști, cică împreună cu Grapini (vorbea serios) și m-a blocat pe Facebook. Normal… când unul îți spune că vorbești aiurea, oricâte argumente ar aduce, dar tu ai o droaie de „oameni de bine” care te laudă întruna, cum să îi permiți omului să îți strice feng-shuiul?🙂 În 2013 cică a venit Grapini în vizită la castel și a dat drumul robinetului cu turiști – asta era ideea politicianului. Mai degrabă Arsenie Boca i-a sporit decât orice politician. În realitate, guvernele din ultimii ani n-au făcut mai nimic pentru castel. Din 2010 au tăiat toate fondurile pentru lucrările necesare la el. Proiectele realizate în anii următori au fost pe banii hunedorenilor sau pe fonduri SEE. Cei mai mulți politicieni doar s-au agățat de imaginea lui. Ce simplu e să zici că ai cărat turiști cu cârca la castel… Festivaluri ca Opera Nights au început din 2011, în vremuri în care unii parlamentari nici nu știau dacă monumentul se află în Hunedoara sau mai încolo, la Deva. Și filmele de Hollywood s-au filmat de mai devreme. Așadar, treaba lor dacă se lăudă cu castelul, dar noi știm adevărul.

Related Posts: