SHARE

# După ce în urmă cu aproximativ o lună a fost pusă în funcţiune, fântâna arteziană din Parcul Tineretului şi-a arătat utilitatea în ultimele zile caniculare. Locul a devenit o adevărată destinaţie de timp liber pentru hunedorenii care vor să se răcorească. Zeci de copii, dar şi adulţi, se înghesuie zilnic, la orele amiezii în triunghiul artezianelor, pentru a se răcori sub jeturile de apă. CONTINUAREA AICI!

# Dacă în timpul verii trecute, chiar şi în ciuda soarelui dogoritor, Hunedoara rămânea unul dintre puţinele municipii care putea fi străbătut de la un capăt la celălalt sub protecţia răcoroasă a castanilor, situaţia s-a schimbat dramatic după ce administratorii localităţii au iniţiat „operaţiunea de toaletare” a copacilor de pe Bulevardul Dacia. CONTINUAREA AICI!

# Viaţa ca la ţară, în ghetoul care face de râs municipiul Hunedoara
Blocul de locuinţe sociale de pe Strada Mureşului poate fi considerat un adevărat „punct negru” pe harta sărăciei din Hunedoara. Aici se adăpostesc, parcă uitate de lume, aproape 100 de familii. Cei mai multe se susţin din banii primiţi ca ajutor social de la primărie, la care se adaugă venituri din cerşit şi din diverse munci plătite la zi, precum şi din vânzarea fierului vechi.  CONTINUAREA AICI!

A fost o duminică aproape pustie, în care am plecat la “vânătoare de balcanisme” pe străzile Hunedoarei. De fapt, am ieşit la un suc, eventual şi după subiecte (nu ălea de la Bac), pentru că de aceea nu mă desprind de camera .

[nggallery id=69]

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts: