SHARE

IMG_0592Încă o zi în care m-am umplut de energie negativă: mi-a dispărut şi numărul de la maşină şi cheful de reportaje pe teme umede. Mai devreme, am văzut grindina şi mi-am zis să ies din casă pentru câteva fotografii. În câteva secunde, însă, ploaia m-a muiat de tot şi, în lipsă de alte inspiraţii, mi-a venit ideea se mă urc în maşină, să mă storc de apă şi să plec prin oraş, aiurea. Numai că ambele ieşiri din cartier erau sub ape.

Într-unul din iazurile de pe stradă, un Matiz se scufunda încet şi, cocoţat pe el, un şofer (care pescuia) mi-a spus să nu trec pe acolo dacă maşina nu ştie să înoate. Aşa că am făcut cale întoarsă, am tras aer în piept, şi m-am scufundat într-o altă băltoacă, în dorinţa de a scăpa dintre blocurile aproape înghiţite de ploi. Acolo, în apa aia tulbure în care era să rămân cu totul sinistrat, mi-am îngropat una dintre plăcuţele de înmatriculare.

<

Şi cel mai rău îmi pare că iar o să dau pe la Poliţie, să plătesc nu ştiu ce taxe aiurea, la statul ăsta care nu ştie decât să ia bani de la noi. Parcarea din faţa blocului e inundată, azi mâine vin cei de la primărie să ne ceară bani pe motiv de parcare acvatică. Dar unde sunt bărcile când am nevoie de aşa ceva? Unde e Ponta cu barca lui aia ţanţoşă de cinci ofiţeri ISU putere? Azi mâine îl vedem şi pe el rulând pe străzile Hunedoarei, să ne bată obrazul că nu ştim să ne facem treaba.

Ar trebui ca primăria să ne doteze totuşi cu bărci, pe ăştia care la fiecare ploaie mai zdravănă o să ajungem să ne credem în vremea potopului.

Related Posts: