SHARE

Așa trăiesc oamenii în blocul fantomă, aveți dreptate, dar când au ieșit ultima dată la curățenie? Nu poți să te plângi întruna că nu vine primăria sau salubrizarea să vă ia gunoaiele pe care le parașutați de pe geam. Dacă dă amenzi, “nu-i ok – e lumea săracă”, dacă îi pune pe oameni la curățenie sau să plătească ridicarea gunoiului, “iar nu-i bine – e discriminare”, dacă nu vine nimeni tot timpul să dea cu mătura, vă necăjiți… Trist. 🤔

Ianoş Varga, un lider al romilor din , a publicat mai multe imagini cu „blocul fantomă” din municipiu, o clădire de locuinţe sociale de pe Strada Mureşului locuită de circa 100 de familii, dar înconjurată de mormane de gunoaie.

Bărbatul a acuzat autorităţile locale că nu fac curăţenie în zona cunoscută pentru mizeria din jur, chiar dacă de mai mulţi ani locatarii blocului social s-au obişnuit să arunce gunoaiele menajere direct pe ferestre în faţa acestuia. În faţa blocului sunt mai multe tomberoane de gunoi, însă unii locatari preferă să nu le folosească.

„Aşa locuiesc romii din Hunedoara, în ghetou, 8 – 10 persoane în cameră. Aşa este în Hunedoara, trăim bine, mulţumim că nu ne plouă”, a scris Ianoş pe pagina sa de Facebook. A adăugat într-un comentariu că angajaţii primăriei ar trebui să vină mai des în zonă, pentru a face curăţenie.

Fotografiile sale au stârnit un val de reacţii, mulţi localnici acuzându-i pe locatarii blocului că preferă să trăiască în mijlocul unui focar de infecţie şi să se plângă că nu sunt ajutaţi.

Related Posts: