SHARE

În ciuda indiferenţei pe care am resimţit-o faţă de alegerile de azi, am fost totuşi să votez. Mi s-a părut normal să o fac. Doar atât! Şi apoi la îndemână mai ales, pentru că secţia de votare era în drumul meu spre casă şi a fost aşa o zi faină, în care a nins continuu până la amiază şi vedeam, printre fulgii de nea :), o mulţime de oameni despre care bănuiam că se îndreaptă spre secţiile de sau se întorc acasă de la ele.

Ajuns acolo, am luat cele două buletine şi am intrat în cabina de vot să văd ce surprize descopăr răfoindu-le, pentru că nu eram deloc hotărât: cine va fi, cine va fi? Să văd pe cine cunosc dintre candidaţi, poate era vreo rudă rătăcită pe foile alea sau vreun prieten (lor trebuie să le dai votul neapărat, că altfel se supără),  ori vreun om de bine, mă rog, cineva care să sară în ochi.

La un moment dat am ajuns să mă întreb oare cât timp m-ar lăsa oamenii ăia de la mesele de lucru cu alegătorii să stau în cabine? Oare dacă rămân prea mult pe gânduri, or să bage capul pe după perdea să mă întrebe: mai ai? Şi vor ridica din sprâncene sau vor da din cap aşa încât să mă facă să mă gândesc ce înseamnă gestul lor, ori ca să îmi dau seama că a trecut prea multă vreme de când stau acolo şi că e timpul să mă hotărăsc, doar mai aşteaptă şi alţii la coadă… Dar secţia era destul de pustie…

Am pus ştampila atent – să nu greşesc – nevrând să fiu unul dintre cei trecuţi apoi pe “lista ruşinii”, invalidaţii, ăia care habar nu au să voteze, despre care se spune că nici nu ştiu să ţină ştampila în mână. Da, sunt sigur, unii dintre ei o fac dinadins. Am care fac asta: pun ştampila pe toţi… să se anuleze votul. Nu am înţeles de ce. Pe una dintre amicele mele am întrebat-o mai devreme de ce să se mai deranjeze să meargă la vot dacă nu alege pe nimeni. Cică are 18 ani, nu are habar de nimic din ce e legat de politică şi votări, dar vrea să dea o lecţie. Şi în plus, părinţii ei au insistat să voteze, cică să vadă cum e!

Aşadar, am pus ştampila, dar nu înainte să răsfoiesc foile de vot până la coperta 2 (ultima). Am citit tot! Pe buletinul cu “deputaţi” erau atâtea nume, dar unele mi s-au părut chiar enervant de străine! Şi apoi, aţi auzit de Uniunea macedonenilor, de a italienilor, de a… macedonenilor? ?! Aştia şi-au făcut campanie la noi? Era unul pe care îl chema Ibrahim Nu ştiu cum. Cum să pui ştampila pe aşa ceva? Cred că omul era de la turci !?!. Mai bine puneau în locul lui doi din Micro 7 Nord. Dar o să las discriminările la o parte şi mă rezum la a spune doar că am rezolvat taskul ăsta şi may the best win! E democratic or what?

PS: Iniţial am vrut să postez o fotografie legată de alegeri, una chiar faină, dar am o nedumerire legată de oamenii de zăpadă care au luat fiinţă după prima ninsoare din sezon: de ce sunt aşa urâţi? Am văzut o gramadă azi şi toţi erau hidoşi.

Oamenii de zăpadă sunt inflexibili. Nu votează.

Related Posts: