SHARE

12121“Facem să strălucească, să fie ca soarele (neapărat) de pe cer!” Îmi plac sloganurile astea futuriste care primesc atâtea like-uri pe facebook. Dau şi eu un like! E pe gratis. Şi poate pun şi comentarii!

Pentru că, am zis, mă dau în vânt după chestiile optimiste de pe facebook, de genul schiţelor care ne arată cum va arăta Hunedoara: cu parcul industrial (fabrici, uzine, locuri de muncă), cu ştrandul şi cu mocăniţa.

Postările despre viitorul oraşului sunt mai ceva ca felicitările de Crăciun pe care le vezi pe wall-ul prietenilor de pe Facebook. Parcă le-ai da totuşi un like, deşi nu te impresionează. Ştii că e mai ok ca prietenii să te sune sau să îţi trimită un sms cu urarea simplă “Crăciun fericit”, decât să te taguiască într-o imagine de asta colorată, cu un mesaj frumos pe care nu ai nicio şansă “să îl baţi”.

Aşa o fi şi cu “proiectele” – sună bestial pe facebook.

În câţiva ani, nu spun câţi pentru că nu s-a stabilit data în care Hunedoara va deveni un fel de capitală culturală / turistică / economică a Transilvaniei, una cu sute de mii de turişti la , în orice caz, o să ne regăsim pe facebook şi o să comentăm câtă dreptate am avut să visăm la transformarea ei.

Şi Photoshopul ne va ajuta. Din nou. Ne va face să credem că noile proiecte virtuale despre viitorul zonei sunt  realizabile sau măcar că am făcut primul pas în direcţia asta, cu câteva click-uri.

Dincolo de toate ideile astea excelente pe facebook şi… netestate încă în realitate, eu mă declar un optimist incurabil, chiar şi în faţa anului 2013 (ăla cu ghinion). Îmi zic că o să îi supravieţuiesc, dacă nu o fi vreun accident, vreo apocalipsă ceva…

Related Posts: