SHARE

Am citit undeva despre presa central-hunedoreană şi am rămas în minte cu expresia asta faină: …central hunedoreană.

Ne place să facem comparaţii între presa …noastră,  central hunedoreană (Valea Mureşului, ha ha), şi cea din Valea Jiului. Sau din Jalea Viului – cineva destul de inspirat, probabil un jurnalist de acolo, a inventat expresia asta.

Deci Jalea Viului contra Central hunedoreană: aşadar, cum să nu ne comparăm unii cu alţii şi cum să nu ne simţim noi, ăştia de pe partea Mureşului, mai avantajaţi de soartă?!

În Petroşani e acum şi zăpadă, nu ca la noi, şi când ajungi în oraş te întrebi instantaneu ce ai face dacă ţi s-ar propune să trăieşti în vale, nu neapărat pe gerul ăsta alungat cu cărbuni din case, dar aşa, în general.

Şi să lucrezi acolo. Să stai în Vulcan (Dallas) sau într-un bloc din Aninoasa ori la capăt de lume, în Uricani. Şi să ai prieteni care intră şi ies din şut şi apoi se opresc la birturile alea cu nume super-amuzante… şi să stai la poveşti cu ei şi apoi să scrii despre sărăcia de acolo.

În afară că nu mi-ar plăcea să locuiesc în Vale, mi se pare ok presa de acolo, mai pătimaşă ca noi, poate mai săracă la , dar în rest e o atmosferă plăcută mai ales în Petroşani pentru cei care ajung aici din afară. Am simţit-o de fiecare dată, deşi tot nu ştiu de ce e aşa frig tot timpul.

Mă distrează articolele ale amuzante din ZVJ, despre ce mai e prin Vulcan, şi alea încrâncenate semnate “redacţia”.  Şi alea cu “tâmpiţii de poliţişti” din vale. Şi cu dilema politică a apei de la robinet, clar, ălea sunt cele mai tari!

Related Posts: