SHARE

M-a distrat povestea hunedoreanului care s-a gândit să se amuze pe seama propriei existenţe de “robot-muncitor”, cum a povestit el, de “robot” cu program de opt ore pe zi plus suplimentare, şi s-a fotografiat într-unul dintre sicriele la şlefuirea cărora lucrase de zor.

Bineînţeles, umorul personal, cel cu care reuşim uneori să ne îngropăm măcar în ridicol, l-a îndemnat pe tânărul angajat la sicrie să posteze fotografiile care îl înfăţişează în poziţie de Dracula abia trezit din somn, pe pagina personală de Facebook.

Experienţa l-a costat locul de muncă pe Rudolf, dar i-a adus ca premiu de consolare o mulţime de aprecieri virtuale de la prietenii internauţi. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă tânărul lucra la morgă… “Dracula de ” nu este cu siguranţă primul hunedorean care a căutat să scape de stressul acumulat la serviciu, prin metoda Facebook. Lui i-a ieşit din plin, în sensul că nu mai are de ce să îşi facă griji pentru întârzierea la program sau neîndeplinira normei.

În schimb, ca alţi câteva mii de hunedoreni aflaţi în rândul şomerilor, şi Rudolf/Dracula de Hunedoara va trebui să ia startul la grijile de primăvară legate de lipsa obiectului de activitate. Poate însă nu va fi aşa rău: primele zile însorite din an aduc cu ele o doză de optimism, aduc ştiri cu “se dezgheaţă piaţa muncii”, cu „investiţii care prind contur”, ştiri despre locuri de muncă vacante şi despre investitori convinşi de primării să vină la noi. Continuarea AICI: JURNAL VIRTUAL. O fotografie din sicriul de serviciu

Related Posts: