SHARE

Muzeul Castelului Corvinilor are un nou manager. Ştirea e de joi, când s-a şi întâmplat minunea. Am scris despre asta, nu şi aici însă, şi mi se pare ok să o fac, mai ales că am timp acum şi chef… Flavius Tudor, right? Concurs, chestii, omul a obţinut postul, să trăiască, la mulţi ani. Nu ştiu cine e, recunosc, am auzit de el dintr-o bârfă de ziar pe care abia acum am citit-o de la un capăt la celălalt. Dar m-a distrat un pic bârfa, deşi de obicei nu îmi plac şi nu le citesc.

Poate era mai bine ca la conducerea muzeului să fie un om care… are habar de lui? I.Bodochi era ok :), clar, dar ce mă pricep eu? Sunt treburi administrative, cică. Aşa e la noi. Treburi administrative. Management, leadership, chestii de astea. De exemplu: un om lucrează într-o instituţie publică, în orice minister whatever, să zicem e un super-poliţist cu vreo 20 de ani de experienţă, cu super-anchete rezolvate, şi la un moment dat iată că se iveşte ocazia să conducă secţia, dar trebuie prin concurs, ceea ce e bine. Numai că la noi când sunt astfel de concursuri, zicalele de genul “nu e pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se… ştie” sau “nu contează ce se votează, contează cine numără voturile”, adaptate bineînţeles, merg ca unse. Şi ghici ce se întâmplă?

Aşadar, surprizele fac parte din farmecul vieţii… de artist :). Eu clar nu mă văd lucrând la stat, nu m-aş vedea funcţionar sau director de instituţie, nici nu se poate să fiu: în ţara asta faină, dacă nu eşti într-un partid sau dacă nu ai “simpatii” faţă de unul şi altul dintre marii politicieni ai neamului nostru, nu ai nicio şansă. Nu zic că politica e un lucru rău, dar aşa e cu funcţiile astea, şi nu e de mirare că în conducerea unor instituţii publice au mai ajuns oameni pe care nu poţi da doi bani. Nu mă gândesc la castel când scriu asta, nu are legătură cu cazul de faţă, poate F.Tudor va avea proiecte and stuff, mă rog, ce trebuie să facă un manager, al unui monument important pentru mine (deşi biletul de intrare e scump şi de aia prefer să vizitez castelul, de afară).

Oricum, sper ca noul director al muzelui Castelului de la să nu îi confunde pe Matia cu Iancu, aşa cum se întâmplă frecvent cu alţi oameni buni la toate de pe la alte muzee, oameni dintre cei care nu ştiu încă unde e Regia şi unde e Ulpia şi ce e cu Sarmizegetusele astea, de ce sunt două şi aşa mai departe,  🙂 Experţi dintre cei pentru care Aurel Vlaicu şi Traian Vuia sunt totuna, că seamănă la mustaţă sau ca şi chinezii.

De fapt, why not. Abia aştept gafe de genul ăsta, ne distrăm. Şi până la urmă, dacă omul nu se apucă să pună termopane la castel, încă ar mai fi ceva speranţe… zic eu.

Related Posts: