SHARE

M-a distrat o constatare despre presa locală. Cică în orice oraş mergi, primul lucru pe care trebuie să îl faci e să cumperi ziarul local, “să vezi cum stă treaba”.

Ştiri, divertisment, locuri de vizitat etc.

La mine e aproape o obsesie lucrul ăsta: fie că ajung în Alba sau în Drobeta ori în Craiova întâi merg la tarabe şi întreb ce ziare locale au, şi iau un teanc cu de toate. Adevărul e că are presă locală mai bună decât cele mai multe dintre judeţele de unde am luat ziare. Sau subiecte, deşi nu ştiu ce să mai zic despre crimele şi violurile astea relatate în ultima vreme la noi.

Răsfoieşti ziarele locale şi vezi din pagină în pagină: crimă, viol, sinucidere, crimă viol, sinucidere, accident mortal, crimă, trafic de droguri, tentativă de omor, furturi, spargeri. Ajungi la rubrica de anunţuri de mică publicitate: “vând maşină furată”, “angajez racheţi”, “cumpăr iarbă”. Nici necroloagele nu mai sunt ce-au fost: rubrica decese mai are un pic şi e înlocuită cu cea de ameninţri cu moartea.

Glumeam, bineînţeles că nu e aşa. Au fost câteva săptămâni încărcate de astfel de evenimente. Nu ştiu ce au oamenii ăştia: a plouat mult zilele astea, iar atmosfera a fost cam deprimantă, dar totuşi…

Related Posts: