SHARE

mort pe strazile hunedoarei (16)Uite cum a murit un om, în . I s-a făcut rău în timp ce se îndrepta spre trecerea de pietoni şi s-a prăbuşit lovindu-se cu capul de un coş metalic. Deja îşi pierduse cunoştinţa. Unul, cu bicicleta, l-a văzut şi a alergat spre el, şi apoi a încercat să îl ajute cumva, să îi facă un masaj, poate îşi revine bătrânul. Nu a reuşit. Ce frecţie să îi mai faci unui om care a avut un atac vascular cerebral? Între timp au ajuns şi paramedicii şi cei de la Ambulanţă. Omul căzut pe caldarâm făcuse ultimii paşi din viaţă.

Un amănunt care mi s-a părut de remarcat: bătrânul care murise avea o plăsuţă de medicamente, probabil se simţise rău în ziua asta şi fusese la o farmacie. Avea o plăsuţă de la Farmacia Catena. Probabil s-a gândit că ajunge acasă, apoi se aşează pe canapea, în faţa televizorului, şi ia medicamentele din plăsuţă pentru a-şi reveni în simţiri. Poţi să le iei şi la farmacie, dar omul a gândit că e mai bine acasă, în intimitatea lui. Nu trebuie să se uite aia de la farmacie urât la el… Sau să i se pară lui că femeia se uită aşa, când de fapt ea nu are nicio treabă cu el.

Ori s-a gândit că a dat destui bani pe ele încât, you know, când iei ceva scump parcă îl consumi altfel – cu mai multă prudenţă, cu un soi de plăcere chiar, indiferent că e un medicament, cu un fel de ritual. Dar bătrânul nu a mai ajuns să ia medicamentele. S-a prăbuşit şi a rămas lat, într-o imagine sinistră. Câţiva pensionari s-au apropiat de el căutând să vadă dacă îl recunosc. Apoi, pentru că nu avea nimeni cu ce să îi acopere chipul, aşa cum se cade la morţi, omul care încercase să îl ajute i-a pus o umbrelă peste faţă. Ce

Related Posts: