SHARE

retezat (246)O adolescentă de 14 ani a dispărut încă de miercuri în zona Barajului Gura Apei din . S-a rătăcit se pare încercând să găsească drumul spre casă, după ce se despărţise de colegii din tabără. Teribilism. Până acum, au căutat-o fără succes peste 100 de oameni: poliţişti, jandarmi, salvamontişti, dar fără rezultat. Au folosit câini, bărci şi un elicopter.

Informaţiile strânse de jandarmi de la apropiaţii fetei şi de la cei care au văzut-o ultima dată miercuri arată că minora venise în Retezat cu un grup de copii, cu toţii aflaţi în grija unui centru de asistenţă socială din Lupeni, într-o tabără organizată de o parohie din Lupeni. Grupul, însoţit de un preot, a campat în Poiana Pelegii după ce s-a întors dintr-o expediţie montană pe traseul Poiana Pelegii – Lacul Bucura. Minora şi-a luat apoi bagajele şi a pornit pe jos din Poiana Pelegii pe drumul forestier pe care turiştii îl parcurg din zona de campare spre Barajul Gura Apei. Drumul are o lungime de aproximativ 18 kilometri, iar cu doi – trei kilometri înainte de barajul din Retezat se intersectează cu un alt drum forestier, care ocoleşte barajul şi se îndepărtează în sălbăticie. La acea răscruce, fata a luat-o pe drumul greşit, a întâlnit câteva persoane care stau într-un canton din zona Merila, iar acestea, pentru că era întuneric, i-au spus să se adăpostească acolo peste noapte şi apoi să îşi continue drumul. Fata însă nu i-a ascultat, iar de atunci nu a mai fost văzută. A doua zi, cei cu care venise în tabără au anunţat autorităţile despre dispariţia fetei. CONTINUAREA pe adevărul.ro.

Jandarmii spun că preotul care avea în grijă grupul a anunţat autorităţile, abia a doua zi (joi) despre dispariţia fetei, iar cei de la Salvamont Hunedoara susţin că acesta le-a spus despre faptul că fata a plecat din tabără chiar în seara de miercuri, şi tot atunci preotul le-a cerut să sune la centrul din Lupeni, pentru a vedea dacă fata a ajuns cu bine acolo. Însă nimeni nu a răspuns la telefon. Aşadar, jandarmii montani au fost anunţaţi cu întârziere, iar cei de la Salvamont ştiau de miercuri despre dispariţia fetei, dar nu s-au agitat. Nici preotul.

În cursul serii de 20 august, după ora 22.00, salvamontiştii de la Baza Râuşor au fost solicitaţi să apeleze telefonic Centrul de Plasament din Lupeni, pentru a afla dacă adolescenta a ajuns la Centru. La aceste apeluri nu a răspuns nimeni. Abia în dimineaţa următoare a zilei de 21 august,  s-a reuşit să se ia legătura prin telefon cu Centrul de Plasament din Lupeni, reprezentanţii acestuia afirmând că adolescenta nu s-a întors la Centru. (SALVAMONT).

Fata e căutată de vreo patru zile, iar în cel mai fericit caz este la adăpost undeva şi e o chestiune de timp până va fi găsită. Unde se putea duce pe drumul acela forestier? Şi cum a dispărut aşa, din senin? Se putea îneca în lac? Mi-e greu să cred: rămâneau urme pe mal. Putea găsi drumul spre casă? Era noapte, iar fata străbătuse deja vreo 15 kilometri… cine să te ia noaptea din sălbăticia aia? Să te ajute… Mi-e greu să găsesc explicaţii pentru dispariţia elevei, dar, recunosc, nu sunt deloc optimist…

Related Posts: