SHARE

E incredibil ce s-a întâmplat duminică, pe Râul Alb, la poalele Retezatului. Un om a fost nenorocit pe viață, a rămas paralizat de la gât în jos, pentru că un altul a trecut cu mașina peste el. Am relatat ce s-a întâmplat AICI!

Pe scurt, câțiva activiști de mediu au ajuns pe terenul pe care se construiește o microhidrocentrală și, dacă nu mă înșel, și o pescărie. La scurt timp, afaceristul care se ocupă de construcție, fiul său și alți câțiva oameni i-au ajuns din urmă pe ecologiști, apoi a pornit un scandal, iar unul dintre activiști a dat cu mașina peste el și l-a nenorocit. Fractură de coloană, cu urmări grave, una dintre ele putând fi paralizia pe viață. Ce șoc…

Am scris ce s-a întâmplat și, bineînțeles, mi-au sărit câțiva activiști în cap. Că de ce nu scriu despre ilegalitățile afaceristului, despre cât de infractor e, că sunt părtinitor, plus tot felul de amenințări de la omul care a dat cu mașina peste el. Pe adevarul.ro au fost zeci de comentarii, pro și contra, și ținând cont de mulțimea lor și de echilibrul dintre ele, eu zic că textul a fost ok. În alte publicații, gen romaniacurata.ro, am găsit relatări defectuase, chiar de la jurnaliști care spun că se respectă. De exemplu: ”agresorul accidentat a ajuns în spital”, sau ”mafia lemnului”, când oamenii ăia nu aveau nicio treabă cu lemnul. Exemplele pot continua. Nu poți sfida în așa hal evidențele și indiferent cât de infractor ar fi omul ăla călcat de mașină nu poți să tratezi cu atâta ură pe cineva care tocmai a rămas paralizat pe viață de la gât în jos. De ce?

Incredibilă mi s-a părut și reacția unor comentatori care scriau că așa îi trebuie omului dacă strică mediul. Ăsta care a dat cu mașina peste el, mai rău… fiind însă o discuție privată nu o să vorbesc despre ea.

În rest, nu știu cine ce dreptate are. Îmi pare rău de situația omului călcat de mașină, un fapt care va rămâne orice am spune.

Related Posts: