SHARE

. Au trecut deja peste 20 de ani de democraţie, iar punctele de sprijin ale campaniilor electorale au rămas aceleaşi trei ingrediente ale bunăstării omului de rând: micii, berea şi populară. Sunt asezonate, bineînţeles, cu puţină propagandă, cât nu le cadă greu oaspeţilor de ocazie la petrecerile organizate în cinstea lor.

Strategia “la sigur”

Oaspeţi care, cu farfuria plină în faţă, nu numai că nu mai pot înjura candidatul la o funcţie în administraţie, dar ajung să îi poarte un fel de recunoştinţă celui care, iată, i-a cinstit. Şi pentru că viitorul sau consilier nu are de cele mai multe ori ce să le spună votanţilor, ştiind că oricum nu îi va surprinde şi nu va fi ascultat (să nu uităm pentru ce au venit oamenii la chef) muzicanţii o să îi facă treaba. Aşa da, promovare: Votaţi candidatul X, care a dat mici şi bere (şi ciocolată, pentru că unii forţează nota) la tot cartierul!

Operaţiunea Micul în Micro

Primele pomeni electorale au ajuns deja la Hunedoara. Micii au sfârâit şi berea a inundat cartierele Micro 5 şi Micro 7, spre satisfacţia celor care au promis că îşi vor vinde şi sufletul pentru puţină atenţie. Din câte am auzit, cheful de la Barul Ninja a fost unul reuşit. Din păcate, am fost azi toată ziua plecat din oraş şi nu am mai prins nici măcar asaltul final al alegătorilor flămânziţi asupra ultimilor mici scoşi la bătaie. Dar nu-i nimic, am auzit că până în 10 iunie, când hunedorenii puşi la îngrăşat vor trebui, în sfârşit, să îşi arate recunoştiinţa, petrecerile o vor ţine într-una în Hunedoara.
Chiar îmi spunea un amic mai devreme că are de gând să se înfrupte din toate aceste pomeni de campanie. Nu îl văd bine, mai ales în privinţa gustărilor la grătar: habar nu am din ce se face carnea de mici, dar nu m-aş mira ca la cererea prea mare de pomeni, victime colaterale ale măcelarilor să devină câteva biete patrupede pasagere pe străzile oraşului.

Oricum, e jenant tot circul acesta, e umilitor pentru noi cei cărora ni se cere votul astfel şi e penibil pentru cei care ne propun “târgul”. Dar vorba aia: penibil aşa cum e, îşi fac treaba cu el!

Related Posts:

Până la urmă tot populaţia e de vină. Dacă nu acceptam aşa ceva până acum, nu cred că mai făceau…

Sper doar să se trezească lumea şi să facă alegerea corectă că altfel o să ne ducem uşor, uşor în jos.