SHARE

Îmi place subiectul ăsta: de Crăciun. Cred că nu o să mă mai satur să scriu despre aşa ceva în următoarele zile.

Sau măcar să fac aluzie la sărbătorile care vin peste noi şi nu or să ne ia pe nepregătite de data asta, chiar dacă aduc cu ele ninsoarea cu patinoarele de pe străzi, şi ne fac să trimitem sesizări la domnuleprimar.ro sau să dăm buzna la service-uri în căutarea cauciucurilor de iarnă. Pe care până la urmă nu le mai cumpărăm, că poate găsim altele mai ieftine la zăpada viitoare.

suntem bine şi deloc surprinşi, să zic aşa, chiar dacă aceleaşi sărbători vin cu gerul ce ne ţine în casă cu ochii aţintiţi pe ştirile despre… ger, despre temperaturile de la Întorsura Buzăului şi nopţile din Miercurea Ciuc, ştirile cu experimentele alea cu apa călduţă ce se transformă în aburi când o arunci din pahar.

În afara degerăturilor induse şi a zăpezilor urbane avem motive să ne veselim: e sezonul forfotei din magazine şi al colindelor lui Hruşcă, cu dilema lerului, cu linul şi porcul Ghiţă. Şi câte nu poţi scrie despre zilele astea de final de an.

Şi cum să nu fii când stai tolănit pe canapea şi te uiţi la Singur acasă unu şi doi şi te gândeşti ce soartă a mai avut şi Macaulay Culkin, după ce toate capcanele pe care le-a pus pentru proştii ăia de bandiţi i-au ieşit. Poate pe el l-au ajuns blestemele bandiţilor umezi şi apoi lipicioşi, în schimb noi suntem ok: şi la câte subiecte ne oferă, mă gândesc chiar că ar trebui să fac un mini-serial despre sărbătorile din iarna asta, dar unul vesel, nu ca textele alea cu psihopaţii de sezon care se omoară ori îşi dau foc la case.

Iar-na

Vesel: cu tradiţii de Crăciun şi de Anul Nou, în lume şi în Ţinutul Pădurenilor, cu ce ne aduce moşul sau măcar ce ne dorim din sacul lui (dacă mai îndrăznim să visăm la ceva pe criza asta prelungită), cu planurile despre unde petrecem sărbătorile şi, apoi, ce colinde mai ştim. Trei păstori, domn, domn, să-nălţăm, pff, multe!

Nu ştiu dacă am omis ceva din veselia specifică sezonului rece. Nu ştiu dacă sentimentalismele cu sărmanii reveniţi în centrul atenţiei “o dată cu apropierea Crăciunului”  ar putea fi un subiect de trecut la lucruri bune, vesele, de menţionat în orice caz: le facem şi lor bucurii şi campanii de “întrajutorare”, deci poate e ok să scriu şi despre asta, deşi, recunosc, nu sunt genul meu. (va urma…)

Related Posts: