SHARE

retezat timisoara (6)Întotdeauna m-a fascinat prietenia oamenilor. De ce, adică, îşi fac . Singurătatea e o boală grea, probabil mai greu de îndurat decât sărăcia. Nu cred că poţi fi fericit trăind singur. Când eram mai mic mă gândeam uneori ce ar fi dacă ar putea fi aduşi laolaltă cei care prin natura lor nu ar avea mulţi . Să vină la un fel de club să se împrietenească unii cu alţii. Mi se părea o chestie fascinantă ca oamenii ăştia, aşa-zis singuri, amărâţi, poate săraci sau deprimaţi, poate timizi şi excluşi, să îşi găsească cu toţii un loc în lumea asta, unii lângă alţii. În general până la urmă cu toţii ne găsim locul, numai că unii o fac mai greu.

La lucruri de genul ăsta mă gândeam uneori, sigur de faptul că prietenia e cel mai de preţ dar pe care ţi-l poate oferi cineva, însă bineînţeles că în afara unor gânduri care mi-au trecut prin cap atunci şi s-au dus nu ştiu unde, nu a rămas mare lucru. Lucrurile astea m-au făcut totuşi să nu dispreţuiesc oamenii, doar pentru că sunt săraci, bolnavi ori fără şanse în lume. Şi să îi detest pe cei care dispreţuiesc astfel de oameni.

Mai târziu am ajuns şi eu la concluzia că bogăţia unui om nu se măsoară tocmai în numărul de prieteni. Ce înseamnă să te umpli de prieteni, ca apoi să descoperi ce lichele zac în unii, după ce ajungi să îi cunoşti? Aşa, mi-am zis să mai reduc din ei, nu că aş avea de unde, dar să mai reduc din prietenii falşi sau din prietenii neprieteni, să mă îndepărtez de ei, eventual să le dau unfriend şi pe Facebook, dacă ar conta asta 🙂

Să îţi reevaluezi relaţiile e un lucru normal, probabil cu toţii îl fac când se simt dezamăgiţi de cei din jurul lor. Dincolo de astea, nu am stat să îmi număr prietenii. Probabil aş fi nedrept faţă de unii dintre ei. Pe cei adevăraţi sunt sigur că, luându-mă după vorba din popor, îi numeri pe degete.

Related Posts: