SHARE

Un autocar cu hunedoreni pleacă în weekendul acesta la , la Ziua Porţilor Deschise. Mai exact, hunedorenii de bine sunt 30 – 40 de consilieri judeţeni, primari şi alţii invitaţi “în numele judeţului ” la instituţiile europene. Mai bine zis, pe banii judeţului Hunedoara. Nu sunt omul care să mă plâng că uite cum se distrează alţii pe banii noştri, dar mi se pare derajant să duci atâţia oameni acolo, de ce?

Distracţiile astea occidentale sunt o modă veche în Hunedoara. Le-aş putea spune şi distracţii orientale pe bani publici, pentru că în afară de Bruxelles, Viena şi alte capitale şi oraşe înfrăţite europene, dacă eşti ales local sau judeţean mai ai ocazia să faci schimb de experienţă şi prin China sau cine ştie ce ţară exotică.

Uneori, în super-excursiile astea au fost luaţi şi jurnalişti. Nu e aşa ok să accepţi ca jurnalist să fii plimbat pe bani publici, alături de politicieni.

Oricum, era mai de bun simţ ca oamenii ăştia cu funcţii, care pleacă acum în excursie, unii ca vitele pentru că n-or să înţeleagă nimic din ce văd acolo, să o fi făcut pe banii lor. Călătoria, în schimb, costă 180.000 de lei, plus ce mai rămâne de cadouri… de la buget. Ce ruşine!

Related Posts: