SHARE

FC Hunedoara a jucat astăzi pe teren propriu cu o echipă din Filiaşi. A pierdut şi, scriu reporterii mai bine documentaţi decât mine la capitolul , a ajuns la cea de-a unsprezecea înfrângere. E clar, cel mai prost sezon de liga a treia al clubului. Trist. În rest, am mai scris, când spui că nu ai niciun obiectiv nu o să faci niciodată performanţă. Asta dacă vrei performanţă. Eu nu mă grăbesc să învinovăţesc pe nimeni. Doar constat. Să învinovăţesc ar fi o greşeală care nu cred că are legătură cu jurnalismul. În ce priveşte performanţa, care nu a mai existat în ultimii ani la FC Hunedoara, că despre ea e vorba, părerea mea e că lipsit pentru că n-a fost presiune.

Ce presiune să fie, de exemplu, pe o conducere care la instalare s-a vrut percepută ca o salvare a clubului? Pe ceilalţi care nu au avut probleme salariale şi nici grija clasamentului. Oameni care au dat impresia, potrivit rezultatelor, că n-au avut respect faţă de cei care au investit bani şi încredere în ei. Scriu lucrurile astea pentru că ştiu cum e să lucrezi sub presiune şi să munceşti cu drag în acelaşi timp, şi cunosc oameni care într-adevăr ştiu să îi motiveze pe ceilalţi. Ar mai fi multe de spus, dar o să adaug doar că, în general, textele pe care le-am scris despre FC Hunedoara până acum nu au fost contrazise de rezultatele echipei. De exemplu, fragmentul de mai jos datează de un an şi jumătate:

În ultimii ani, numărul suporterilor a tot scăzut în pentru că fotbalul nu a mai fost un motiv de mândrie, dar şi din alte cauze. În oraş, sunt fani rămaşi fideli numelui de , iar pentru ceilalţi FC Hunedoara reprezintă acelaşi lucru, atâta timp cât Hunedoara are o echipă de fotbal. Şi unii şi alţii sunt din ce în ce mai puţini, asta în timp ce unul dintre cluburi se zbate în mediocritate, iar celălalt rămâne doar cu numele undeva într-o valiză de acte şi amintiri. În faţa acestei situaţii, nu cred în planurile acelea brodate cu cuvinte frumoase, despre cum va fi reactivată echipa Corvinul Hunedoara. Oricât de optimist aş fi, nu pot paria că în viitorul apropiat Hunedoara va avea două echipe de fotbal. Hunedoara nu e Timişoara sau Cluj-Napoca. În oraşul meu, nu sunt milionari şi oricum nimeni nu pare dispus să mai investească în fotbal. Entuziasmul unor fani se loveşte de partea economică, aşa încât, zic eu, toată povestea reactivării echipei va rămâne doar o poveste. Dar pe visători nu te poţi supăra. Iar celor care încă speră în ceva şi se luptă pentru asta le spun, cu un citat din Nikita Mihailkov, care îmi place foarte mult: “Să nu-ţi fie teamă de duşmanul tău; cel mai rău lucru pe care ţi-l poate face este să te ucidă. Să nu te temi nici de prietenul tău; cel mai rău lucru pe care ţi-l poate face este să te trădeze. Teme-te însă de indiferenţă. Căci prin tăcerea ei, prin consimţămîntul ei tacit, te ucide şi te trădează în acelaşi timp”.  

Related Posts: