SHARE
  • Au fost aproape 5.000 de oameni la azi, pentru a vedea spectacolul oferit la festivalul medieval. Legenda pusă în scenă (o scenă cât întreaga grădină a Castelului) a adus un public mai numeros decât la orice care a avut loc în ultimii ani aici.

Mie mi-a plăcut, deşi nu am prins firul poveştii lui Vlad Ţepeş, lui Iancu de Hunedoara şi a bătăliilor purtate de aceştia. Spectacolul a ieşit, la fel şi jocul de lumini care a împodobit monumentul.

Iar proiectul acestui festival a fost finanţat pe fonduri europene, ceea ce e, să zicem, extraordinar.

<

Şi faptul că au venit atâţia hunedoreni la castel înseamnă că totuşi oamenii sunt receptivi şi acceptă astfel de proiecte mai degrabă educative decât de distracţie şi nimic altceva, aşa cum sunt celebrele festivaluri ale berii, vinului, Hunedoarei, virşlilor etc. E ca şi cum ai merge la teatru ( nu are teatru încă, dar lucrurile se vor schimba şi sunt sigur că biletele nu vor rămâne nevândute, mai ales dacă au un preţ rezonabil).

se numără printre cele mai admirate locuri din România.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, unul dintre cele mai vizitate locuri istorice din România, atrage prin arhitectura şi prin legendele sale.

A fost ridicat în urmă cu aproape şase secole, iar în Evul Mediu era una dintre cele mai puternice forturi din Transilvania, dar şi un loc bine poziţionat strategic.

Oaspeţii săi pot admira, de la înălţimea turnurilor noi de poartă şi Ne Boisa, şi a meterezelor cetăţii medievale, panorama spectaculoasă a ţinutului Hunedoarei.

La nord de castel, dincolo de râul Zlaşti, se întind cartierele Hunedoarei şi teritoriul vast ocupat în trecut de combinatul siderurgic. În depărtare se deschide valea Mureşului, mărginită de Munţii Metaliferi.

La apus se înfăţişează Dealul Sânpetru, valea râului Zlaşti şi dealurile din Ţinutul Pădurenilor, cu Munţii Poiana Ruscă în fundal.

În sudul castelului se văd fostele aşezări miniere de pe valea Cernei, iar în depărtare, vârfurile Retezatului. Dealurile sunt acoperite de suprafeţe vaste de pădure.

Related Posts: