SHARE

Promisiunile electorale se numesc, mai nou, proiecte. Uneori, doar, mai sunt prezentate şi drept “iniţiative”, dar în niciun caz termenul vechi nu mai e de folosit. Motivul e simplu. Nimeni nu mai crede în promisiuni. Ne-am lămurit cu toţii.
În curând, nimeni nu va mai crede nici în proiecte, dar deocamdată “proiectele” dau bine la public. E bine să vii cu ceva nou ori înnoit, sau chiar scos de la naftalină ca armă secretă în campania electorală. Şi acest ceva să se numească “proiect”.
Campania a început deja în , deşi alegerile vor fi abia în luna iunie. Nu aş fi scris despre ea, fiind un subiect de care mă ţin la distanţă, pentru că nu mă intere’, dar azi m-am gândit să fac o excepţie. Cauza sunt tocmai aceste proiecte cu care suntem momiţi de pe acum la secţiile de votare. Multe dintre cele despre care am auzit până acum mi se par nu numai nerealizabile (şi asta poate fi chiar ok), dar nefolositoare. Unele sunt răsuflate, altele nu fac niciun bine comunităţii. Eu aş fi vrut, de exemplu, să aflu că tinerii care îşi deschid nu vor mai trebui să plătească impozit la primărie, aşa cum se întâmplă cu hunedorenii care fac 15 donări de sânge, adică dau 6 – 7 litri. Şi proiecte legate de , care să aducă bani şi turişti în oraş. Tineri, … e suficient. Să fie idei simple, profitabile pentru oamenii din Hunedoara.

CITEŞTE ŞI:

Afaceri penale cu fierarii Hunedoarei, acuzaţi de pagube de milioane de euro

Kombinat. IMAGINI. Amintiri. Dezastru. Neputinţă. Viitor?

Related Posts: