SHARE

Ancheta în dosarul “exportului ilegal al locomotivelor de patrimoniu” seamănă cu scenariul unei tragedicomedii. Georg Hocevar, supranumit “salvatorul mocăniţelor”, a fost acuzat de exportul ilegal a şase locomotive cu abur, vechi, considerate parte a patrimoniului naţional. (Despre acuzaţii, pe larg, AICI). Piesele ar fi ajuns la fier vechi, susţine austriacul, dar acum sunt bine merci, recondiţionate, şi plimbă occidentali în parcurile turistice din Europa. Celălalt erou al tragicomediei, Nicolae Popa, a fost declarat “poliţistul anului”, în urma anchetei la care a pus umărul şi care i-a transformat imaginea lui G. Hocevar  din cea de “salvator al mocăniţelor” într-una de “profanator al mocăniţelor”… de patrimoniu.
În următoarele săptămâni, magistraţii vor da sentinţa în acest dosar. Sunt curios cine are dreptate. Soluţia este aşteptată cu atât mai mult de omul de austriac, care le-a declarat război poliţiştilor hunedoreni.
Într-unul dintre procesele intentate de Hocevar poliţiştilor, austriacul îi acuză pe aceştia că, în timpul audierilor, l-au speriat cu un de om, provenit dintr-o groapă comună, care a fost aşezat la intimidare pe biroul unde avea loc interogatoriul. (Povestea, pe larg, AICI). În schimb, poliţiştii i-au pregătit omului de afaceri şi alte dosare.

CITEŞTE ŞI:

IMAGINI: Un loc rupt de lume, la marginea Hunedoarei

IMAGINI: Promovare inedită a proiectului mocăniţei de la Hunedoara, pe plasa funicularului

[colorvote id=”1″ style=”wpcvp-poll”]

Related Posts:

Mai bine spus, Politistul Anului a incercat sa imi strice mie si doamnei Cristina Riscuta viata si a calcat cu bocanci lui murdari in vietele noastre curate. Dar asta nu m-a facut sa imi pierd increderea in Justitia Romana! Mai merita de mentionat ca nu este un razboi intre Salvatorul Mocanitelor si Politistul Anului, mai mult este lupta unui cetetean European care incearca sa dovedeasca ca este nevinovat fata de acuzatile pentru care a fost trimis in judecata, cea ce este neasteptat de greu intr-o tara in care se pare ca Politia are toate drepturi iar nimeni nu vrea sa iea in considerare daca fac ei abuzuri penale si disciplinare. GH