SHARE

Decesul şefului companei Edy Spedition, Alin Popa, cifrată în urmă cu doi ani la aproximativ 150 de milioane de euro, a provocat o adevărată undă de şoc asupra sutelor de angajaţi şi a partenerilor în afaceri ai magnatului.

Lovitură grea
Alin Popa era un om foarte discret, care îşi conducea afacerile ajutat de fratele său, Lică, şi de omul său de încredere Mircea Dărăbanţ. Soţia şi fiul său nu se implicau în treburile companiei. Ea e o femeie de casă, liniştită, care s-a ţinut mai departe de afacerile soţului ei, în timp ce Eduard avea alte înclinaţii, mai degrabă artistice. Celor doi le va fi foarte greu să preia frâiele „imperiului” construit de Alin Popa”, sunt de părere cunoscuţii milionarului, care au fost prezenţi, din întreaga ţară, la înmormântarea acestuia.

Şoferii de la Edy Spedition s-au arătat mai puţin pesimişti. „Compania e stabilă şi puternică, deşi în ultimii ani a fost afectată de criză. Au fost restructurări, iar o parte a flotei care număra acum câţiva ani peste 1.000 de tiruri a fost vândută. Deocamdată nu ne facem griji pentru locurile de muncă, suntem doar şocaţi de tragedia prin care trece familia lui Alin Popa”, a susţinut unul dintre şoferii de la Edy Spedition. Şoferii de la Edy Spedition s-au arătat mai puţin pesimişti. „Compania e stabilă şi puternică, deşi în ultimii ani a fost afectată de criză. Au fost restructurări, iar o parte a flotei care număra acum câţiva ani peste 1.000 de tiruri a fost vândută. Deocamdată nu ne facem griji pentru locurile de muncă, suntem doar şocaţi de tragedia prin care trece familia lui Alin Popa”, a susţinut unul dintre şoferii de la Edy Spedition.

Sperau să se întoarcă în municipiul Brad pentru a-i ajuta
În cei peste 20 de ani de existenţă pe piaţă ai companiei înfiinţate de hunedoreanul Alin Popa, sute de brădeni au lucrat în cadrul ei. Afacerea dezvoltată de şeful de la Edy Spedition a însemnat o gură de oxigen pentru un municipiu grav afectat de lipsa locurilor de muncă, de restructuările din minerit şi de închiderea exploatărilor şi uzinelor din zonă.
„Auzisem că Alin ar fi vrut să se întoarcă la Brad, din Timişoara, şi să trăiască aici. Pentru noi ar fi însemnat mult, pentru că un om ca el ar fi putut salva Bradul de la sărăcie. Să îşi fi deschis o fabrică doar, în Brad, şi ar fi dat de lucru atâtor . Acum, că a murit, ne-am pierdut şi noi din speranţe”, spune un localnic.

Municipiul Brad, paralizat în ziua înmormântării
Sâmbătă, mii de oameni au ieşit pe străzile municipiului Brad, pentru a întâmpina, cu lacrimi şi aplauze, trecerea convoiului funerar în care s-a aflat trupul neînsufleţit al miliardarului Alin Popa. Sicriul negru metalizat în care a fost depus cel mai bogat hunedorean a fost purtat cu un camion încărcat de coroane de flori, spre cimitir. Deşi familia miliardarului de la Edy Spedition şi-a dorit o înmormântare discretă, nu a reuşit să ţină departe, nici măcar cu ajutorul forţelor de ordine, mulţimea prezentă în cimitir. Oamenii au aplaudat zgomotos, în semn de preţuire, la despărţirea de cel supranumit „regele transporturilor”. Trupul neînsufleţit al lui Alin Popa a fost depus în cripta familiei, unde se află înhumat şi trupul mamei sale, decedată în urmă cu aproximativ 20 de ani.

*(sursa: ZHD.ro)

CONTINUAREA AICI!

Related Posts: